Gestió de les emocions

Gestió de les emocions

Gairebé un 35% dels pacients veuen la seva vida emocional afectada a causa de la psoriasis.

La psoriasi és una malaltia crònica, que ens acompanyarà durant tota la nostra vida. Té un alt impacte emocional per les característiques de la malaltia: la incertesa que generen els brots, la visibilitat de les lesions i els símptomes sovint limitants com el dolor, la picor i la limitació funcional.

Aquesta repercusió en la qualitat de vida pot afectar el nostre estat d’ànim, generant sentiments de por, incertesa, però també de tristesa, vergonya, baixa autoestima, ràbia i fins i tot transtorns emocionals com l’ansietat o la depressió.

Pot afectar la son, les relacions personals, socials i laborals i la sexualitat.

Identificar aquesta afectació psicològica és important per poder afrontar la malaltia. No dubtis a explicar com et sents al teu especialista per a poder rebre ajuda. Els psicòlegs també et poden ajudar facilitant-te estratègies d’afrontament per a conviure-hi.

Acceptar la malaltia és el primer pas per obtenir una millora. El pacient informat i empoderat té una major adherència als tractaments, millors hàbits saludables i afronta la malaltia de forma realista i proactiva.